215 5055101 - 2

Χαρτομαντεία

Αλήθεια, ποιος δεν θα ήθελε να ξέρει τι κρύβει το μέλλον;

Στο secret’s η χαρτομαντεία είναι το μέσον που σε συνδυασμό με την διαίσθηση, μας αποκαλύπτει την ενέργεια του επισκέπτη μας.

Στο secret’s έχουμε σαν αρχή να μην δεχόμαστε καμία πληροφορία σχετικά με τα θέματα που σας απασχολούν.

Η κάθε πληροφορία που θα μας δώσετε θα επηρεάσει και θα κατευθύνει τις  προβλέψεις μας.

Θέλουμε οι προβλέψεις μας να είναι ξεκάθαρες και να πηγάζουν από την κατά περίπτωση ερμηνεία των καρτών σε σχέση με τη διαφορετική προσωπικότητα του κάθε πελάτη μας.

Η χαρτομαντεία μας σε συνδυασμό με την ενέργεια σας ξυπνούν ένα διαισθητικό ποτάμι πληροφοριών για εσάς και τους αγαπημένους σας, γεμάτο με απαντήσεις που αν τις ακούσετε προσεκτικά ο δρόμος σας θα είναι πιο εύκολος.

Οι τράπουλες μας

Ταρώ

Ίσως η πιο γνώση. Τα σύμβολα που χρησιμοποιούν τα Ταρώ είναι η γλώσσα του υποσυνείδητου και να κάποιος την κατανοήσει θα φτάσει σε αθέατες πλευρές της ψυχής του. Οι κάρτες Ταρώ αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον υλικό και τον πνευματικό κόσμο. Αυτός που θα ασχοληθεί με τη μελέτη τους θα είναι σε θέση να ανακαλύψει βαθύτερα νοήματα πέρα από το προφανές.

Οι τράπουλες Ταρώ ονομάζονται Μικρή και Μεγάλη Αρκάνα. Η λέξη Αρκάνα προέρχεται από το λατινικό Arcanum που σημαίνει την εσωτερική γνώση, υποδηλώνοντας έτσι τη μαντική/μαγική ιδιότητα των συγκεκριμένων καρτών.

Η Μεγάλη Αρκάνα έχει είκοσι δύο (22) κάρτες με ιερογλυφικές φιγούρες που λειτουργούν σαν αρχέτυπα, και η Μικρή (από αυτή προκύπτει και η κοινή τράπουλα) περιλαμβάνει πενήντα έξι (56) κάρτες που χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: η καθεμία έχει δέκα κάρτες, αριθμημένες από το ένα μέχρι το δέκα, και τέσσερις εικονογραφημένες που ονομάζονται Ρήγας, Ντάμα, Βαλές και Ιππότης. Οι κατηγορίες της Μικρής Αρκάνας είναι οι Κούπες, που παριστάνονται με ποτήρια, τα Μπαστούνια με ραβδιά, τα Σπαθιά με καμπύλα σπαθιά, και τα Δηνάρια ή Πεντάκτινα με στρογγυλά νομίσματα.

Η Μεγάλη Αρκάνα συμβολίζει τον Μακρόκοσμο, το πνεύμα, την ψυχή και η Μικρή Αρκάνα τον Μικρόκοσμο, την ύλη, τον άνθρωπο. Το κάθε χαρτί, η κάθε κάρτα αποτελεί ένα μονοπάτι, μια ατραπό η οποία σχετίζεται με πανάρχαιες φιλοσοφικές έννοιες και αντιστοιχεί σε αριθμούς, αστρολογία, πλανήτες και ζώδια.

Τράπουλα της Κατίνας

Τράπουλα της Κατίνας – Deste. Πρόκειται ίσως για την πιο παλιά μαντική τράπουλα των μαγισσών. «Deste» στα τουρκικά σημαίνει «σωρός των χαρτιών». Και «φαλά μπακμάκ» σημαίνει «Βλέπω τη μοίρα», είναι δηλαδή το «ρίξιμο» των χαρτιών για τη μοίρα. Deste στα τούρκικα σημαίνει τράπουλα. Η Deste είναι η μαγική τράπουλα της Κατίνας. Η Deste αποτελείται από εξήντα πέντε χαρτιά που χωρίζονται σε πρόσωπα, στοιχεία και σύμβολα.

Για τις Τζαν (οι φωτισμένες), η Deste προβλέπει τα άμεσα γεγονότα. Αυτά που θα έρθουν (χαρές, στεναχώριες), και δεν εξαρτώνται από εσάς. Τις κάρτες και τις καταστάσεις που εξαρτώνται από εσάς, και αν εν τέλει θα συμβούν ή όχι. Όπου τα δεύτερα, μπορεί να αλλάξουν. Το σύμπλεγμα των πρώτων με τα δεύτερα, σε ένα βάθος χρόνου, συνθέτει το πεπρωμένο, το Κismet. «Και πεπρωμένου φυγείν αδύνατον».
Το κουτί της Deste, είναι φτιαγμένο από μαύρο έβενο, προστατεύει την τράπουλα, που πάντα είναι τυλιγμένη σε βαθυκόκκινο βελούδο ύφασμα, και απ’ έξω γράφει: «Ότι η μοίρα ορίσει, ότι και αν ορίσει, να είναι καλοδεχούμενο»

Η Ντέστε, είναι μία πολύ διαισθητική τράπουλα. Μία τράπουλα που δεν περιέχει μόνο απλοϊκά μηνύματα αλλά πάνω από όλα είναι ένα μέσο αυτογνωσίας. Το να μάθουμε απέξω τις ερμηνείες του χαρτιού, είναι το πιο απλό πράγμα, όμως το δύσκολο είναι να αποκρυπτογραφήσουμε το νόημα που θέλει να μας περάσει. Γι’ αυτό και θα πρέπει να αφήνουμε τη διαίσθησή μας ελεύθερη για να μας οδηγήσει σε έναν τρόπο ριξίματος και θα δείτε τα χαρτιά θα επιβεβαιώνονται. Εάν αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο, θα δείτε ότι μπορείτε να βρείτε μέχρι και τον χρόνο κατά προσέγγιση που θα συμβεί το γεγονός που λέει το χαρτί.

Διαβάζοντας την Deste πρέπει να φεύγουμε από στενές ερμηνείες και με διαισθητική διείσδυση και το ασυνείδητο ελεύθερο, να αφήσουμε τη Σοφία της να μας οδηγήσει, όπως αιώνες κάνει τώρα, στο Φως, την Αλήθεια, το Μέλλον. Με κινήσεις διορατικές προκειμένου να αλλάξουμε τα γεγονότα που μπορούμε και να ελέγξουμε για να οδηγηθούμε στην ευτυχία.

Τράπουλα Χαλ

Στην τράπουλα του Χαλ θα γνωρίσετε την πραγματική χαρτομαντεία. Η τράπουλα Χαλ δημιουργήθηκε από τον Hal. G., ο οποίος μελέτησε τα μυστήρια της Σφίγγας, καθώς και άλλα στοιχεία από την Ινδία και την Αίγυπτο (χώρες οι οποίες είναι γνωστές για τις απόκρυφες επιστήμες τους).

Η τράπουλα του Χαλ δείχνει με απόλυτη ακρίβεια τον χαρακτήρα και τις προθέσεις των ατόμων του περιβάλλοντος μας, αλλά και την πορεία μιας ερωτικής σχέσης (χωρισμό ή επανασύνδεση ή γάμο). Επιπρόσθετα, θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι είναι ο καλύτερος σύμβουλος σε όλα τα ζητήματα επαγγελματικής ή οικονομικής φύσεως. Γενικά, όλες οι απορίες σας λύνονται με την τράπουλα του Hal. G.! Καμία ερώτηση δεν θα μείνει αναπάντητη και όλες θα απαντηθούν καθαρά, με σαφήνεια και ακρίβεια!

Η τράπουλα περιλαμβάνει 32 κάρτες με τα 12 ζώδια, τους πλανήτες που τα κυβερνούν και σχήματα που το καθένα αντιπροσωπεύει και από έναν σημαντικό τομέα της ζωής (οι 29 κάρτες έχουν δύο σήματα στην πάνω αριστερή και στην κάτω δεξιά γωνία).

Απλή

Τα χαρτιά μπορούν να διαβαστούν για τον οποιονδήποτε και μπορούν να απαντήσουν σε μια απλή ερώτηση ή σε πιο βαθιά ερωτήματα και θέματα που σας απασχολούν. Η μαντική τέχνη με μία απλή τράπουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μοναδικές προβλέψεις σε όλους τους τομείς. Τα τραπουλόχαρτα δεν αντιστοιχούν παρά σε αρχέτυπα. Σημασία έχει να μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε τον συμβολισμό τους, και να τον μεταφράσουμε σε ανθρώπους, γεγονότα, και καταστάσεις της ζωής. Η κλασική τράπουλα αποτελείται από 52 χαρτιά, όσες και οι βδομάδες ενός έτους. Χωρίζεται σε τέσσερις σειρές, όσες και οι εποχές του έτους, ή τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Οι σειρές έχουν δύο χρώματα, δείχνοντας έτσι την δυαδικότητα στη ζωή, το αρσενικό και το θηλυκό, την ένωση των αντιθέτων.

Η σωστή πρόβλεψη μέσω χαρτομαντείας έχει τη μορφή συμβουλής που δίνεται στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος στη συνέχεια καλείται να δράσει κατά βούληση. Στην πρόβλεψη δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το μέσον που χρησιμοποιείται (π.χ., το είδος της τράπουλας), αλλά, κυρίως, το άτομο που μεταφέρει τις πληροφορίες. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια σειρά από προβλήματα που επιθυμούν να επιλύσουν. Ο χαρτομάντης μπορεί να αποκαλύψει σε γενικές γραμμές τον λόγο των προβλημάτων ή και τα ίδια τα προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η διαίσθηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη χαρτομαντεία: Εννοείται πως τα χαρτιά έχουν συγκεκριμένες σημασίες που καθοδηγούν την ανάγνωσή τους, όμως ο συνδυασμός διαίσθησης και χαρτομαντείας είναι, σαφέστατα, πολύ πιο σωστός και αποτελεσματικός.

Η χαρτομαντεία είναι έγκυρη εφόσον πραγματοποιείται με ειλικρίνεια και καλή πίστη, ενώ η επαλήθευση των προβλέψεων εξαρτάται και από την πρόθεση του ιδίου του ατόμου που ζητά την πρόβλεψη. Ο ενδιαφερόμενος θα ακούσει τον χαρτομάντη και θα έχει την τελική επιλογή για να διαμορφώσει τη μελλοντική του πορεία. Ο χρόνος της επαλήθευσης μιας πρόβλεψης είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, καθώς ο μεταφυσικός χρόνος δεν έχει την ίδια έννοια με τον συμβατικό χρόνο. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το κάθε γεγονός συμβαίνει στη ζωή μας όταν είμαστε έτοιμοι να το δεχτούμε. Εάν ένα γεγονός επαναλαμβάνεται στη χαρτομαντεία, τότε σίγουρα πραγματοποιείται.